11.9.2013

Ruokarytmi, välipalat ja muuta soopaa

No niinhän sitä sanotaan joo, että 3 tunnin välein pitä syödä. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Minä nyt vaan kysyn, että missä kohtaa syödään jälkiruuat??  Ei näy Jutta G:n  Go Fat Go dietissä , tahi muissakaan. Jos ne syö sekä lounaan ja päivällisen jälkeen, pitääkö siinäkin välissä 3 h aikaa vai mitä ihmettä. Kyllä näköjään syömisestäkin saa ihan tähtitiedettä! 

No asiaan, mulla on aina kiire, koska olen aina myöhässä, joka paikasta. Aamulla meinaa aamupala jäädä syömättä, eikä mitään meinaa vaan jää, joka aamu. Lounaan saa koulusta, se tulee syötyä, siellä saa aina jälkkärin muuten heti, ei tartte sitä kolmea tuntia ootella. Ihan reilua. No sitten taas venahtaa seuraava ruokailu johonkin myöhäiseen iltapäivään. Illalla nyt tuleekin syötyä mitä vaan ja vaikka kuinka paljon, koska niin kuuluu tehdä. Eli monesti päivän ruuat on : lounas, päivällinen ja klo 17-23 (oikeesti 01) tankataan.

 No, tänään aamulla päätin, että NYT syön aamupalan, välipalat ja koitan muutenkin olla muodikas tän syömisen suhteen, eli en syö. Siis ainakaan koko iltaa. Pakolliset osiot vaan. Mitään diettiä en ole nyt noudattanut, ihan maalaisjärjellä mennään. 

Aamu oli kiireestä huolimatta onnistunut, varustauduin mukaan otettavalla aamiaisella. Koulussa sitten söin lounasta, niinkuin mikäkin terveysintoilija. Jotain lihasuikaletouhua. Jälkkärit siihen tietty. Sitten olikin välipalan aika, hienosti menee, 3h välein ruokaa. Mä niiiin onnistun! Kotona oli päivällinen, proteiini ja hiilaritasapaino oli kohdallaan, makaronia ja jauhelihaa, suunnilleen yhtä paljon molempia. Vihreää piti olla lautasella myös, onneks muistin: Santa Marian Guacamolea ruokalusikallinen. Sopii hyvin tohon makaronisettiin. Otin vielä toistakin salaattia, ihan puolta lautasellista ei tullut salaateista, myönnetään. Meillä oli niin vähän sitä Forssan perunasalaattia jäljellä, ettei sitä vaan riittänyt puolta lautasellista. Päivä melkein pulkassa, iltapalaa vailla. Iltapala: check. 

Tää päivä oli ihan piece of cake. 


Tässä mukaan napattu aamupala. Starbucksin se ihana suklaa-kahvi ja daim patukka. Pahoittelen huonoa kuvaa, otin tossa kakkostiellä tän, ohitustilanteessa, vauhtia 140km/h.
Tässä välipalaa koulun kahvilassa. Varmistin myyjältä, että tämän välipalan päällä oleva valkoinen massa ei VAAN ole kermaa, koska jokainen tietää, ettei se TODELLAKAAN sovi painonpudottajalle. Se ei ollut kermaa, huh. Se oli voi-tomusokeriseosta.  Iltapullaa. Laihduttajan pitää aina punnita ruokiaan, punnisin iltapullani, se oli tasan 202g. Mä en kyl tiiä, mikä se raja sit on et on joko liian vähän tai liikaa iltapullaa. Ihan täynnä kyl oon nyt. Oliko se muuten iltapalaa vai iltapullaa.....


Vitamiinit on tärkeitä. Mulla on ne tuolla mikron päällä. En ikinä muista ottaa niitä. Kuvaussession pyörteissä huomasin, että omegapurkkia ei näkynyt. Ilahduin jo kovasti, että olinkin muistanut ne ottaa. Ei saakeli, ne löytyi mikron takaa, melkein täys purkki. Bonuksena sieltä löytyi myös joku fat burner purkki, samasta paikasta. Ihmekös tuo, etten oo laihtunut koko kesänä, burnerit on mikron takana. No, ne oli jo vanhentuneita, heitin pois. Onkohan ne miltä vuodelta, vai jonkun edellisen asukkaan....tiiä sit.
Oon kyllä niin vakuuttunut, että jos vitamiinit ois hienommissa purkeissa, niin niitä tulis syötyä. Kattokaa ny noita!!Laskin kalorit päivän ruuista, tiedän, että niitä kuuluu olla jotain 1400-1600kcal. Tein varmasti jonkunmoisen laskuvirheen, matikka onki aina ollu pikkusen huono, sain pari tuhatta enemmän. 


En tajuu.


-iina-

2 kommenttia:

  1. Hienoo! Rehellisyys palkitaan ja jos oot tottunu pitkiin ateriaväleihin nii kyllä varmasti selviydyt tosta tihenevästä tahdista. Itellä sellanen tyylikäs non-stop snäkkäily tapasi olla sääntö eikä poikkeus. Imo aikatauluttamisesta on paras alottaa, ja sitku on jo tottunu siihen et tietyin välein safkataan ja muullon yksinkertasesti ei, ni voi rupee korvaa pullii omenil tai jotain muuta hasardii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tällasta baby steps touhua kyllä. Tuntuu olevan aika taantunu beibi vaan, ei ota oikein askeltakaan. Mut hei, aina on olemassa SE huominen ku alotan...niin tai seuraava maanantai :D PS. paistoin naudan paistijauhelihaa pannullisen. Oisko askel 1 otettu?

      -iina-

      Poista